Recreatiewijzer logo

De tijdloze charme van de Zuidlaardermarkt

AnEv2018okt.16-0642-LR

Je kunt er de klok op gelijk zetten: Op de derde dinsdag van oktober, in de vroege ochtend, spreekt de burgemeester de woorden: ‘Hierbij verklaar ik de Zuidlaardermarkt voor geopend’. Al decennia gaat het zo en al eeuwen komen mensen naar Zuidlaren om op en rond de Brink handel te drijven.

De wereld om ons heen verandert, maar dat lijkt bijna niet te gelden voor deze traditie. Dat merkt ook Gertjan Timmer, de marktmeester die de Zuidlaardermarkt in goede banen leidt. Hij stelt vast dat de unieke sfeer en de charme van de markt tijdloos zijn. En hij kan het weten, want hij liep er als kind al rond, toen hij nog niet kon vermoeden er ooit eindverantwoordelijk voor te worden. Geen lichte taak en gelukkig hoeft hij het niet alleen te doen. Een groot team van collega’s, medewerkers en natuurlijk ondernemers en de evenementenorganisatie zetten zich elk jaar onverminderd in. Als de meeste mensen straks na afloop uitblazen van alle festiviteiten, kijken zíj alweer vooruit naar de editie van 2025. 

Lees meer over de Zuidlaardermarkt, de festiviteiten én het werk van marktmeester Timmer in De 3e Dinsdag Krant 2024, week 41 in uw brievenbus of bij de diverse afzetpunten in Zuidlaren e.o.





Hier adverteren? Neem contact met ons op!