Recreatiewijzer logo

De Kerken van Helmantel

5229

Dit jaar staan ‘De Kerken van Helmantel’ centraal in Museum Helmantel te Westeremden. Al vele jaren inspireren de prachtige en vaak eenvoudige middeleeuwse kerken en kloosters Helmantel in grote mate. 

Vele bezoeken aan het buitenland, maar zeker ook naar de kerken in de directe omgeving van Westeremden hebben geleid tot een ruime collectie van vaak grote markante schilderijen. Het zijn zowel interieurs van de Romaanse- en vroeg Gotische bouwstijl van grote beroemde gebouwen, zoals van het Zuid-Franse klooster ‘Le Thoronet’, maar ook van heel eenvoudige dorpskerken, die in hun intieme sfeer zo aantrekkelijk zijn. Bijzondere aandacht is er voor kerken uit de omgeving van Westeremden, midden op het Hogeland, waaronder Leermens, Krewerd en Loppersum. Hoewel de kerken en kloosters het centrale thema van de tentoonstelling vormen, zijn er uiteraard ook stillevens te bewonderen. Naast enkele bekende werken als ‘Nieuw Leven’ (het bijbeltje) en ‘het egeltje’, zijn er ook een aantal nieuwe werken te bezichtigen.  

In het verlengde van de tentoonstelling, is het ook mogelijk om ‘De Kerken van Helmantel’ in het echt te bezichtigen. In samenwerking met De Stichting Oude Groninger Kerken zijn meerdere kerken in de omgeving van Westeremden geopend en zowel binnen als buitenom te bewonderen. Hier zullen afbeeldingen van de schilderijen getoond worden, zodat men de echte situatie kan vergelijken met de artistieke uitwerking van Henk Helmantel.

Geopend van 2 mei tot en met 2 november op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur t/m 17.00 uur. Entree: € 7,50

Hier adverteren? Neem contact met ons op!