Recreatiewijzer logo

Hotspot voor tuinliefhebbers

Echinacea- en prairietuin Tuingoed Foltz 2016

‘Dit is het paradijs…’ of ‘Een snoepwinkel voor plantenliefhebbers…’

Opmerkingen van bezoekers van Tuingoed Foltz in Meeden, een geliefde ontmoetingsplaats voor tuin- en plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland. Het tuingoed omvat een gespecialiseerde vaste-plantenkwekerij en 4 hectare tuinen en natuurgebied. In de oude boerderij is een winkel met brocante en ambachtelijk tuingereedschap gevestigd. De beide eigenaren Bob Foltz en Andries Bierling hebben 25 jaar geleden van hun plantenpassie hun beroep gemaakt en inmiddels zo’n 3000 verschillende plantensoorten verzameld.

De kwekerij is houder van de Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea (zonnehoed), maar is daarnaast ook gespecialiseerd in siergrassen, elfenbloemen, varens, bijzondere schaduwplanten, hosta’s, dahlia’s en jungleplanten. Veel van deze planten worden getoond in de speciaal aangelegde tuinen, waaronder een Salvia- en grassentuin, een Echinacea- en prairietuin en diverse schaduw- en bostuinen. Uniek in z’n soort is de jungletuin, waar exotische planten als olifantsoor, mammoetblad en rijstpapierplant voor een heel bijzondere sfeer zorgen. Voorbij de ezelwei dwaal je door een natuurgebied met poel en grassenlabyrint. 

De tuinen zijn gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de kwekerij, van half maart tot half november op dinsdag t/m zaterdag, iedere 1e en 3e zondag van de maand en alle feestdagen van 10.00-17.00 uur.

Naast de reguliere openstelling organiseert Tuingoed Foltz iedere maand bijzondere open dagen. Ook is de kwekerij een geliefde bestemming voor tuinclubs en andere gezelschappen. Hiervoor gelden diverse arrangementen.

Meer informatie: www.tuingoedfoltz.nl

Hier adverteren? Neem contact met ons op!