Recreatiewijzer logo

Mooie dagtocht met boottocht en fiets rond de Dollard!

Dollartfähre - Kopie

Zeehonden kijken, lekker vis eten en een boottocht maken? Dat kan niet alleen op de wadden eilanden of langs de kust, maar ook, bij ons aan de Dollard! Aan boord van het passagiersschip ‘Dollard’ kunt u op verschillende manieren kennis maken met onze streek aan de baai.

Niet ver van Termunterzijl ligt de Buitenplaats Reiderhoeve. Het gebouw is in het weekend geopend. Er is een uitkijktoren en u vindt er de nodige informatie over de vogelwereld langs de Dollard. In de buurt van de ‘Buitenplaats’, zijn er bij goed weer tal van zeehonden te zien die over het strand duikelen en van de zon genieten.

Bij de grensovergang voert een slingerend houten vlonderpad door het riet naar de zogenaamde ‘Kiekkaaste’, een vogelobservatie- en rustplek aan de Dollard. Vanaf het vroegere booreiland in Dyksterhusen kunt u een laatste blik werpen op de baai voordat u weer het vertrekpunt in Ditzum bereikt. Hier kunt u lunchen in een van de vele restaurants en om 14:30 uur kunt u met de veerboot terug naar Delfzijl vaaren. Deze dagtocht kunt u natuurlijk ook in de omgekeerde richting maken. Neem er voor de veerboot van Delfzijl naar Ditzum om 10:50 uur.

Hier adverteren? Neem contact met ons op!