Recreatiewijzer logo

Verken en beleef de natuur met IVN

ivn_slootjesdag_bakkum_ld_hr_20220611-1671 ws

We vergeten het soms een beetje, maar natuur, dat zijn wij. Het is de basis van alles wat leeft en we kunnen niet zonder. Maar de natuur staat onder druk en de afstand tussen mensen en natuur is nog nooit zo groot geweest. IVN Natuureducatie brengt natuur weer dichtbij, ook voor bezoekers aan de prachtige noordelijke provincies.

Wil je een keer al je zintuigen prikkelen tijdens je verblijf in Groningen of Drenthe? Ga dan bijvoorbeeld mee op nachtexcursie door de Onlanden. Bij deze fietsexcursie stap je regelmatig af om te luisteren naar de geluiden van de late avond en de nacht. Wie weet ontdek je geheimzinnige nachtvogels als porseleinhoen, kwartel en de kwartelkoning. Of heb je altijd al mooie natuurfoto’s willen maken, maar heb je geen professionele apparatuur? Doe mee met de workshop smartphonefotografie die afdeling Borger-Odoorn in september organiseert.

IVN Natuureducatie gelooft dat hoe meer je van de natuur houdt, des te beter je ervoor gaat zorgen. En zorgen voor de natuur, is zorgen voor jezelf. Daarom zet de non-profit-organisatie zich in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Ze inspireert met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Iedereen kan meedoen! 

Vanuit lokale afdelingen organiseren vrijwilligers wandelingen door prachtige natuurgebieden, excursies of een slootjesdag. Een eenvoudige manier om de leukste wandelroutes bij jou in de buurt te ontdekken is met de IVN Natuurapp. Er zijn door heel Nederland, dus ook volop in Groningen en Drenthe, meer dan tweehonderd wandelroutes die zijn samengesteld door IVN vrijwilligers en natuurliefhebbers. 

De wandelroutes variëren van langeafstandswandelingen tot korte ommetjes. Ook zijn er meerdaagse trektochten. Trek je wandelschoenen aan en laat je verassen door de beeldschone natuur en highlights die je onderweg tegenkomt.

Wil je weten wat er allemaal wordt georganiseerd
in Groningen en Drenthe en welke afdeling bij jou
in de buurt actief is? Neem dan een kijkje op
www.ivn.nl/groningen of www.ivn.nl/drenthe. 

 

Hier adverteren? Neem contact met ons op!